Pianoles

Muziek maken is leerzaam en leuk, maar ook heel gezond! Het stimuleert de hersenen en is daarom een feest voor hoofd, hart en handen.
Regina geeft les aan student.

De piano staat altijd voor je klaar en je kunt zelf bepalen hoeveel tijd je er aan wilt besteden. Er is zoveel pianomuziek geschreven dat het een ware ontdekkingstocht is om de verschillende stijlen te leren kennen én om dit zelf te spelen! Welke muziek bij jou past en waar je interesse naar uitgaat leer je gaandeweg ontdekken.

Met veel plezier en enthousiasme geef ik pianoles waarin jouw muzikale- en technische ontwikkeling centraal staat. Ik wil je stimuleren bij het ontplooien van je talent en te genieten van muziek. Zo ontdek je dat pianospelen je leven kan verrijken en dat je wellicht tijd te kort komt!

Pianospelen

 • bevordert schoolprestaties
 • vermindert concentratieproblemen
 • ontwikkelt je gevoel
 • prikkelt je fantasie
 • maakt je slim en sociaal

Iedereen is muzikaal en er is maar één manier om uit te proberen of pianospelen iets voor je is: gewoon doen!

Voor wie

Kinderen

Als je ongeveer 7 jaar bent, kun je met pianoles beginnen. Het is altijd goed om de gratis proefles te gebruiken om te kijken of er een ‘klik’ is, zowel in de manier van lesgeven als op persoonlijk vlak. Het is heel belangrijk dat een kind zich prettig voelt en kinderen voelen dat prima aan. Voor kinderen zijn er wekelijkse lessen van 30 minuten om aan te sluiten bij hun spanningsboog.

Volwassenen

Heeft u uw droom om heerlijk piano te spelen nog niet kunnen realiseren? Is het uw lang gekoesterde wens? U bent nooit te oud om te leren en muziek maken geeft veel voldoening. Hebt u vroeger al les gehad? Dan kunt u als ‘herstarter’ bij mij de draad weer oppakken. Het is fijn om oude stukken op te frissen of om nieuwe stukken te leren kennen.

Meisje speelt piano

Werkwijze

Als docent ben ik gedreven omdat ik lesgeven leuk vind. Mijn deskundigheid en ervaring stellen mij in staat voor elke leerling een passende les aan te bieden. In de les probeer ik een sfeer te creëren waarin jij je thuis voelt en je emoties durft te uiten. En samen zijn we op zoek naar muziek die je aanspreekt en wat je graag wilt leren spelen. Want elke leerling is uniek en vraagt een eigen aanpak. Het leren pianospelen is een reis waarin de docent stimuleert en ondersteunt.

In elke les komen verschillende vaardigheden aan bod zoals:

 • Fysieke vaardigheden: de houding van o.a. je rug, voeten en handen is belangrijk om klachten te voorkomen. Een goede houding betekent een goede concentratie en een zekere alertheid om nieuwe stof tot je te nemen.
 • Technische vaardigheden: o.a. een goede vingerzetting en een juist pedaalgebruik.
 • Leren luisteren: Klinkt het zoals je bedoelde? Heb je emotie in je spel gelegd? Vind je het mooi?
 • Muziektheorie: Ik leg de betekenis uit van de muzikale tekens en vertel iets over het karakter/toonsoort of de structuur van het muziekstuk.
 • Solfège: gehoorontwikkeling komt spelenderwijs aan bod.
 • Het leren van akkoorden en de akkoordsymbolen: Dit is vooral erg handig als je wilt improviseren of popliedjes wilt spelen.
 • Als afsluiting van de les speel ik vaak samen met de leerling een stukje quatre-mains (vierhandig).

Het speelplezier staat voorop! En als je er plezier in hebt, ga je thuis ook oefenen, liefst elke dag. Dan zal je langzamerhand merken dat de piano een plekje in je leven heeft gekregen.

Vakantierooster 2023-2024

Herfstvakantie:za 7 oktober 2023 t/m zo 22 oktober 2023
Kerstvakantie:za 23 december 2023 t/m zo 7 januari 2024
Voorjaarsvakantie:za 17 februari 2024 t/m zo 25 februari 2024
Pasen:vr 29 maart 2024 t/m do 4 april 2024
Meivakantie:za 27 april 2024 t/m zo 12 mei 2024
Hemelvaart:
Pinksteren:
ma 20 mei 2024
Zomervakantie:
za 29 juni 2024 t/m zo 1 september 2024
© Copyright - Regina op Muziek | website - studio ZOO